11 July 2018

Farmasi vs Shaklee

4:10 am 0
Farmasi vs Shaklee
1. Semulajadi vs sintetik

suplimen shaklee dihasilkan dpd bahan semulajadi..
Diestrak dari sumber sebenar sprti buahan dan sayuran.
Kebanyakan suplimen yg ada di farmasi adlh sintetik.
Biasanya digabungkan dengan sumber asli dan tiruan.

2. Kandungan dlm vitamin.
Kebanyakan vitamin yang bersumber semulajadi dihasilkan daripada ekstrak tumbuh-tumbuhan yang semestinya selamat dan lebih serasi dengan sel-sel tubuh badan kita.contohnya tablet vitamin C Shaklee terhasil daripada ekstrak jagung yang mempunyai molekul yang paling hampir sekali dengan buah oren. Ia juga mengandungi bioflavonoid yang berperanan mencegah pengoksidaan vitamin C di dalam tubuh kita dan mengekalkan kolesterol sihat LDL, selain meningkatkan fungsi vitamin C itu sendiri.

3. Teknik pembuatan vitamin

Vitamin semulajadi seperti Shaklee dihasilkan daripada ekstrak bahan-bahan semulajadi yang mengasingkan serat, lalu mengambil khasiat dan intipati yang diperlukan daripada bahan tersebut.

 4. Harga.

Sebenarnya harga vitamin semulajadi agak mahal kerana penghasilannya.
Vitamin sintetik lebih murh dan ada yg bg free je.
apa pon,Vitamin Shaklee tetap jd pilihan dan lebih jimat.lg jimat sbb kita dh jd ahli..diskaun smpai 20%

 5. Landmark study.

jaminan Shaklee untuk pengguna..
Shaklee stu² nya syarikat suplimen yg buat landmark study utk buktikan suplimen shaklee slmt..

selamat utk jangka msa pendek dan panjang..

Lebih selamat drpd suplimen diluar sana..
nak makan suplimen,lebih baik pilih shaklee.

6. Consultation.

Biasa kalau beli dekat farmasi,kita pilih sendiri dan terus bayar.
tpi bila beli dgn sid yg aktif,dia akn pilih dan suggest yg sesuai dgn situasi kita.

7. Kualiti.

Suplimen yg Shaklee hasilkn sgt2 berkualiti.
bukan ambil msa sbln or 2 bulan,tp bertahun².

Shaklee sgt2 teliti tentang kualiti.

dekat farmasi tu tak tau la sejauh mana kualiti suplimen yg dihasilkan..

 8. Cashback.

kalau beli dekat farmasi,harga tu je la sampai bila² melainkan ada promosi.

tpi dgn shaklee,bukan beli suplimen je semata,dapat diskaun ahli,cashback lg.beli suplimen shaklee lebih untung,jimat,berbaloiii

9. Folowup.

Beli dekat farmasi,dah bayar,silakan balik.

pekerja dkt situ tak ada masa nk folowup kita,call or mesej bagai tanya macam mana mkn vitamin.

tpi dgn shaklee,bila dah beli dgn kita,wajib folowup customer supaya dia dapat kesan yg dia nak..

10. Selamat ke?

Vitamin shaklee memang dijamin selamat.
Bukan sid yg jamin,tapi shaklee.

kalau beli dekat farmasi?Jadi apa² tanggung sendiri.
Selamat ke?farmasi Tak ada jaminan .mereka hanya menjual !!

21 June 2018

set Immune Protection Shaklee

4:10 pm 0
set Immune Protection Shaklee

Terdapat set Immune Protection Shaklee untuk membantu dan membina sistem tubuh kita melawan serangan patogen dan penyakit.

FUNGSI:

1.NUTRIFERON

-Campuran botani yang diperbuat daripada biji labu, biji plantago, Japanese Honeysuckle dan bunga safflower.

-Dirumus khas untuk mengaktifkan Interferon didalam tubuh badan supaya dapat meningaktkan lagi sistem imuniti badan ke tahap yang lebih tinggi secara semulajadi.

-Bagus untuk melawan alahan, alergik dan semua penyakit.


2.VITAMIN C PLUS

-Membantu sel darah putih menentang virus, menghalang alahan dan membantu penyerapan zar besi ke dalam darah dengan lebih baik.


3.GARLIC COMPLEX

-Alisin dalam bawang putih merupakan bahan aktif yang mampu meningkatkan sistem ketahanan badan kerana sifatnya yang anti-bakteria dan antibiotik semulajadi.


4.VIVIX

-Membantu tubuh badan melawan penyakit.

-Bioflavonoid yag ada dalam ramuan membantu sistem imun tubuh dengan meningkatkan paras antioksida dan mengalang virus yang merosakkan dinding sel.

5. CarotoMax
Perlindungan antioksidan hadiah dari alam semula jadi.

Pengambilan supliment Set Imun ini sangat penting untuk kita memastikan sistem imun badan kita sentiasa berada pada tahap yang terbaik.

Sistem imun yang baik juga akan memastikan tubuh kita cepat sihat sekiranya mengalami sebarang penyakit dan mencegah daripada penyakit kronik.

Resepi Nasi Kerabu Klate

6:08 am 0
Sambal tumis tu guna
- santan
- bwg merah*
-cili kering*
- halia *
- serai (ketuk)
- sedikit cuka

Hok tanda * tu blend
Masak santan dulu, lepas tu masukkan bahan blend.
Masuk garam, gula, cuka.
Bila mendidih masukkan serai.
Tunggu masak je.
[05/06, 7:38 am] Mekdi: Sambal nyiur tu

- nyiur
- bwg merah
-halia
-ikan
-lada hitam
-garam
-gula

19 June 2018

Wrislet Cantik Untuk Dimiliki Secara Percuma

11:02 pm 0
Percuma Wristlet cantik dengan setiap pembelian set Youth Skincare

­čî┐Skincare semulajadi berasaskan tumbuhan tanpa 1500 bahan beracun yang biasa digunakan di dalam skincare/kosmetik.

­čî┐Selamat dan terbukti berkesan merawat masalah kulit seperti *jerawat, kulit kusam, jeragat, bintik hitam*

Jom order segera :wwww.wasap.my/60129153763

18 June 2018

Riang ria Aidilfitri 2018

11:28 pm 0



 Rasanya baru ni pertama kali balik raya awal.Kami balik hari Isnin iaitu 4 hari awal sebelum menyambut 1 syawal .Alhamdulillah dapat merasa berbuka puasa dengan semua ahli keluarga.
Macam macam gelagat .Masa ni juga kak Iera tunjuk skill masak laksa sarawak dan juga nasi kerabu versi Kelantan.Licin baq hang.Last day berpuasa tu makan bihun sup gear box by mama pulak.Antara menu wajib kami setiap tahun!



 Oh ya...ni pula gambar kami sekeluarga pada pagi raya tu.Macam macam ragam nak boleh tangkap gambar sekeping ni.Ainul la tidur hehehe



Ni pula adik lelaki Kak Iera Zulhaniff.Dari jauh beliau kirimkan gambar ni.sedihnya..sambut raya seorang diri tanpa anak di sisi kerana perlu bertugas 



13 June 2018

Set Kesihatan Lelaki

4:50 pm 0
VITALITY SET


Set ini pihak Shaklee designkan untuk membantu menambah baik tahap kesihatan kaum lelaki.

Orang lelaki /golongan bapa pun sangat perlukan sokongan vitamin untuk kekal sihat demi menjaga keluarga dan menggalas banyak tanggungjawab.

Sebab tu adanya set ini khas untuk lelaki yang mahukan kesihatan dan kecergasan secara menyeluruh luar dalam.

Apa yang penting set ini boleh membantu menyokong tenaga yang berterusan, menggalakkan kesihatan menyeluruh yang baik dan mengekalkan kekuatan otot untuk tubuh yang sihat dan cergas.

Apa yang ada dalam Vitality Set ini?


1. ESP Mixed Soy Protein Isolate Powder.

✏Minuman lazat yang kaya dengan kalsium and protein.
✏Protein soya membantu mengurangkan paras kolesterol dalam tubuh yang sangat sinonim dengan kaum lelaki.


2. Vitalea Iron Formula.

✏Memberikan 28 vitamin penting dan mineral utama untuk menyokong kesihatan dan kesejahteraan optimum.


3. Sustained Release Vita-C Plus.

✏Vitamin C semula jadi untuk kesihatan gigi, gusi, tulang, kolagen dan hampir kesemua elemen yang membentuk tubuh badan kita.

4. B Complex.

✏Vitamin B memainkan peranan penting untuk fungsi tubuh kerana ia membantu menukar makanan kepada tenaga untuk sel-sel anda.
✏Memastikan kesihatan fungsi saraf.
✏Mencegah anemia.


5. Vitamin E Complex

✏Sokongan antioksidan untuk mengekalkan kesihatan dan kecergasan yang baik.
✏Membantu meningkatkan kelestarian seksual dan tenaga orang lelaki.
✏Melindungi jantung.


6. Omega Guard

✏Membekalkan spektrum luas tujuh asid lemak penting omega-3 bergred farmaseutikal dan dilengkapi dengan proses penyulingan proprietari molekul tiga peringkat.
✏Membantu meningkatkan fungsi otak.
✏Meningkatkan sistem imunisasi.
✏Menyihatkan paru-paru.
✏Mencegah penyakit saluran darah dan strok.
✏Memelihara fungsi sendi.

12 June 2018

Set vitamin buat ibu

4:47 pm 0
AMAZING GOLDEN SET FOR HER


Set ini adalah untuk wanita di usia emas.

Waktu di usia begini vitamin memainkan peranan penting untuk kesihatan yang optimum.

Gaya hidup kurang aktif akibat batas usia & tenaga membolehkan vitamin membantu menjadikan k3hidupan lebih sihat.

Set ini membantu menyediakan tenaga yang berterusan, menyokong kesihatan yang baik & kekalkan tulang yang sihat.

Apa fungsi setiap vitamin dalam set ini?


1. Vitamin C

✏Vitamin c semulajadi untuk kesihatan gigi, tulang, kolagen & hampir kesemua elemen yang membentuk tubuh badan.


2. Omega Guard

✏Membekalkan 7 asid lemak omega-3 yang baik untuk masalah kolestrol kesihatan otak dan kesihatan jantung.


3. Vitalea

✏Memberikan 28 vitamin penting & mineral utama untuk menyokong kesihatan.


4. B complex

✏Vitamin b membantu menukarkan makanan kepada tenaga untuk sel sel badan & untuk kesihatan saraf.


5. Gla complex

✏Membantu untuk kekalkan kesihatan dalaman kewanitaan dan membantu mengimbangi hormon menopause.


6. Ostematrix

✏Membantu untuk menjaga tulang, sendi dan gigi yang kuat & sihat.


7. Esp

✏Protein yang memberi tenaga berpanjangan dan mencantikkan kulit.


8. Vivix

✏Ramuan Vivix melindungi dan memperbaiki selular DNA.

10 June 2018

Set Kehamilan Terbaik

11:09 pm 0

Ibu hamil memerlukan banyak zat mineral kerana segala nutrisi perlu dikongsi bersama baby di dalam kandungan.

Di atas faktor demikian, ibu hamil perlu mengambil vitamin bagi memenuhi segala keperluan diri dan juga baby dalam kandungan.

Apa yang terkandung dalam Prenatal Set?

1. Ostematrix.

✏Sumber kalsium yang penting untuk pembentukan tulang dan gigi baby. Juga untuk elakkan dari kekejangan kaki si ibu.


2. Vitalea

✏Mengandungi iron yang membantu untuk tingkatkan bacaan hb dan nutrisi penting untuk tumbesaran baby.


3. Vitamin c

✏Membantu kekalkan kesihatan yang baik, tingkatkan sistem imun bagi mengelakkan dari terkena selsema, batuk dan demam.


4. B complex

✏Lengkap dengan folic asid yang bantu elakkan dari kecacatan janin berlaku.


5. Omega Guard

✏Bantu untuk perkembangan otak, mata & saraf baby.


6. ESP

✏Bantu memberi kecergasan yang berpanjangan sepanjang kehamilan, untuk elakkan stretch mark dan untuk tumbesaran baby.

9 June 2018

Jeragat Pudar Penangan Vivix

11:45 pm 0
Jika masih ragu-ragu dengan produk penjagaan luaran  wajah untuk hilangkan masalah jeragat, anda boleh juga mengatasinya dengan supliment sihat.

Vivix ternyata bukan sahaja baik untuk kesihatan tetapi juga mampu buat diri kita 25,tahun lebih muda­čśś

Jeragat hilang, garis-garis halus juga pasti turut melenyapkan dirinya.



Vivix memberi kesihatan buat tubuh dengan berperanan membaiki sel sel yang rosak, secara tidak langsung turut meninggalkan kesan pada permukaan luaran kulit kita.

Nak sihat dan cantik, pilih la Vivix­čśŹ
Nak dapatkan Vivix jom klik link

www.wasap.my/60129153763