Selamat petang !

Nak kongsikan mengenai satu produk iaitu CoQ-Trol, ni baru je berada di pasaran

Sebelum ni Shaklee ada CoQ Health, tp discontinue sejak 2015 dan masuk balik ke malaysia dengan wajah baru, penampilan baru iaitu CoQ-Trol!!! 

Paling best dan speselnya ia dilengkapi dgn restevatrol, tocopherol & ada minyak zaitun sekali!
Selain tu diperbuat daripada ubi bit yg terkenal utk kesihatan kardiovaskular dan meningkatkan stamina.

Jom cepat2 lah buat belian & rasai sendiri powernya CoQ-Trol!








Kak Iera 
CALL/WHATSAPPS 012-9153763

zzarirah@gmail.com
Salu jugak Gpk Hem Kat sekolah dok memanggil "Iera Shaklee" Kat sekolah ni.Ada panggil tokey.Kak Aminkan je la.hihi
Suka bila orang ingat Shaklee ingat kak Iera..hehe
Sebenarnya kak Iera dengan Shaklee ni mula dengan set penyusuan masa menyusukan Irfan sampai la sekarang masih mengusung lagi Pam ke hulu ke hilir. 
.
Lepas tu kak Iera banyak share tentang bersalin secara Ceaser
Sakit oooi bsalin Ceaser selama 2 kali
Tapi Alhamdulilah semuanya dipermudahkan dengan sembuh cepat dengan pengambilan Vivix masa berpantang
.
So kepada bakal mak mak yang nak berpantang dan juga menyusukan anak meh rapat kita share passion ni
.
Oh ya..yang paling best kita mak mak yang bekerjaya dan mampu buat bekal setiap hari untuk si comel secara konsisten
Meh belanja picture cooler beg.hihi
Peneman ke Sana sini kak Iera




Kak Iera,
Cikgu Jual Shaklee



Whoha...kalau teringat balik masa zaman ni memang rezeki betul.Kami terpilih untuk join student visit Uitm Machang ke Beijing China 
.
Rout nak ke sana bukan senang sebab kak Iera nak join program ni kena lalui program interview,isi borang, cari fund sendiri.ingat lagi kami masa tu buat car wash program,buat tayangan perdana,konsert nasyid siap menjemput kumpulan hijaz dan Unic lagi masa tu.hehehe
.
Mana la geng Beijing ni Nurul Izzah Joelati, Harna Rodzi Anees Aisyah ..rindu korang!
.
Travel masa student memang mencabar dari segi kewangan la masa tu.Nak mencari kewangan untuk tiket flight kami.
.
Yang best kat sana tempat tempat sejarah macam forbidden garden ,
Tianmen Square memang dijaga dengan baik tambah lagi la Great Wall of China.Sangat menjaga tempat tempat sejarah di negara mereka
.
Masa kami pergi masa tu cuaca biasa je.Macam kat Malaysia tetapi angin sejuk la
.
Satu perkongsian masa kami di Great Wall China kagum sangat lihat tembok besar ni.. syukur dah sampai di salah satu tempat keajaiban Kat dunia ni.Cuma masa tu kak Iera sakit gigi sangat2.Semua kawan dah naik atas sampai menara ketiga .Tinggalla akak dengan pensyarah pensyarah kat bawah.hihi.Besar betul nikmat kesihatan masa tu.Kenapalah tak knal Ostematrix masa tu kalau tak boleh tahan sikit sakit.hihi
.
Dari kebersihan tandas pada masa kak Iera pergi tu di tempat awam masih banyak boleh ditingkatkan..sama jugak dengan Malaysia sekarang..
.
Oh ya...masa ni encik Isham Mohamed pergi jugak.Tapi masa tu kami kawan lagi.hahha

Pasni boleh Kita plan travel jauh bawak anak anak pulak.Seronok tengok Irfan ,Aisyah dan Ainul excited setiap kali kami cakap nak pergi jalan dan tidur hotel.

Jom korang kita Travel lagi.Seronok.Banyak yang boleh belajar dan timba pengalaman

#tsunamishaklee #tsunamishaklee2018 #hi5geng#IeraZulTravel




Ya Allah nak terduduk bila doktor sahkan dalam perut ade sesuatu bila nak smbung belajar di Upsi
Aku bukannya mengandung pun ,sebab belom kahwin pun masa ni huhu
Dan akhirnya terjawab..."ada ketumbuhan dalam perut awak " Saya nasihatkan awak jumpa pakar untuk rawatan seterusnya"
Gelap dunia!
Tapi percaya atau tidak..pakwa kak Iera masa tu tenang aja
"Kita usaha ,jangan la risau "
Mana tak risau...lagi beberapa bulan lagi nak merisik dan merancang nak berumah tangga!
Naik turun jumpa pakar, kami kahwin dan 2 bulan selepas kahwin kami decide buang fibroid sebab ketumbuhan dah terlalu besar dan menganggu proses nak TTC.
Lepas pembedahan kak Iera tunggu lagi 2 tahun 
Makan ubat kesuburan tetapi masih belom hamil
Buat check up doktor kata Ada tiub tersumbat pulak
Dan akhirnya kami dikurniakan Chaya Mata setelah 4 tahun menunggu
Kisah fibroid dan masalah kesuburan ni banyak mengajar kak Iera
1) Allah memberi teguran kepada kak Iera supaya terus berDoa Dan berusaha
2) Kepercayaan dan Kasih sayang pasangan
3) Usaha perlu dipelbagaikan samaada tradisional atau secara moden
4) Sakit sebagai cara Allah nak Bantu hapuskan dosa kita
5) Galakan dan sokongan keluarga sangat penting bagi semangat orang yg sakit
Terima kasih atas kurniaan sakit ni Ya Allah!
Kak Iera,
Dah anak 3 sekarang.hihi




Pernah dengar vision Board?

Sebelum terjebak dengan bisnes ni tak pernah dengar dan takde idea apa itu vision board .hehehe
Vision Board sangat penting dalam mencapai target bagi yang berbisnes
Sekarang dah tahu dan lebih jelas dengan penerangan mentor -mentor Shaklee
Senaraikan perkara yang kita nak sangat capai.Nak sangat beli.Letakkan masa bila kita nak capai perkara tersebut dan jugak lebih baik
Macam kak Iera untuk tahun 2017 Ada impian yang Kak Iera dah berjaya capai.Ya Allah...bila tengok balik vb nak nangis..sebab ni impian aku,aku tulis dan Allah izinkan aku capai untuk bayaran zakat tahun lepas melepasi dari jumlah dalam Vb!
Sebenarnya bila kita tulis kita aktifkan minda separa sedar kita lebih semangat dan bekerja lebih kuat untuk capai semua yang kita mahukan
Jom jangan takot nak berMimpi!









"Takde sale takde lah bisnes"
Betulla tu…dalam bisnes kita inilah kayu pengukur kita ok ke tak ok ke ..?perlu ade penambahbaikan ke setiap bulan untuk terus maintain?
So macamana nak gandakan bisnes setiap hari,setiap bulan agar lebih baik dan berkembang?
1) Set Target
Pastikan tulis dengan jelas target set dan juga teruskan perancangan dengan apa yang kita nak buat agar lebih jelas
2) Sharing!
Macam Kak Iera setiap hari akan share di facebook mengenai vitamin Shaklee yang Kak Iera makan .Pengalaman menggunakannya dan juga of course testimoni customer.
Gunakan juga instagram dan juga blog sebaiknya.
Offline sharing pun sama kena buat, kongsi dengan kawan kawan dan juga cari potential customer
2) Coaching
Keep in touch dengan downline .Setiap hari penuh kan dengan pengisian dan sharing ilmu dengan downline .Kasik semangat motivasi agar mereka terus berjaya dan bergerak seiring dengan target masing masing.
Aa yang nak belajar dan berminat nak berbisnes dengan Kak Iera bersama Shaklee? jom ~
WA: 012-9153763
Kak Iera,
Founder Awesome Legacy




1- Vivix untuk kencing manis:

Resveratrol di dalam Vivix membantu menghalang rintangan insulin yang membuatkan badan menjadi kurang sensitif pada kesan hormon yang berfungsi mengurangkan gula dalam darah ini iaitu insulin. Rintangan insulin merupakan penyebab kepada kencing manis.

2- Vivix untuk stroke

Resveratrol di dalam vivix membantu mengurangkan inflamasi, mengelakkan pengoksidaan kolestrol jahat dan menjadikan ianya sukar untuk platlet untuk bercantum dan membentuk darah beku yang menyebabkan penyakit jantung.

3- Vivix untuk menurunkan darah tinggi

Resveratrol dalam vivix juga membantu menyelesaikan tekanan darah tinggi (hypertension) melalui beberapa mekanisme. Ia menurunkan keradangan sel ke dalam dinding pembuluh darah dan menaikkan kemampuan pembuluh darah tersebut untuk bertindakbalas dengan perubahan dalam tekanan darah.

Tambahan lagi, resveratrol sudah dikenalpasti baru-baru ini untuk menurunkan ketegangan pembuluh darah dan otot jantung yang menyebabkan hypertension berlaku. Resveratrol juga bertindak didalam sel otak untuk menaikkan tekanan darah yang disebabkan oleh faktor pemakanan atau hormon.

4- Vivix untuk menyokong kesihatan sendi (atau arthritis)

Resveratrol di dalam Vivix shaklee mampu mengubah protein catabolism dan fungsi sendi, dan menghalang stress pengoksidaan dan pembentukan sel mati sendi dan tulang. Secara asasnya,Resveratrol menjaga kekuatan dan ketahanan sendi. Kajian mendapati bahawa Resveratrol menaikkan ketahanan sendi dengan meningkatkan komponen penghasil tenaga di dalam sel sendi dipanggil mitochondria.

5- Vivix untuk menjadikan anda 25 tahun lebih muda

Kajian mendapati bahawa Resveratrol mampu mengaktifkan DNA SIRT1 iaitu mekanisma biologi yang mampu memelihara badan daripada kesan bahaya dan penyakit2 usia.

6- Vivix untuk kanser

Resveratrol menghadkan penyebaran sel kanser dan membentuk proses pembunuhan sel kanser (dipanggil sebagai apoptosis).
Apoptosis, (Berdasarkan laporan pada 26 Julai 2008) merupakan komponen yang mampu melindungi sel daripada ‘deoxycholate’, iaitu merupakan sejenis garam yang menyebabkan kerosakan sel dan menyebabkan penyakit.

Resveratrol dalam Vivix mampu mengelakkan daripda pembentukan sel mati dan agen pemusnah ‘deoxycholate’. Resveratrol mampu membetulkan semula selular yang sudah rosak yang menjadi penyebab kanser.

7- Vivix untuk rambut gugur

Vivix berperanan besar dalam menggantikan sel yang telah mati kepada sel baru. Ini kerana Vivix memberi impak kepada 4 Mekanisma Penuaan pada tahap sellular iaitu Kerosakan DNA, Pengawalan Genetik, Pengeluaran tenaga yang kian menurun oleh Sel-Sel dan Penimbunan Protin AGE.


Jika sebelum ni teragak-agak nak beli vivix, bulan ni adalah yang terbaik.
Kenapa?

Meh saya kongsikan KEUNTUNGAN anda dapatkan Shaklee Vivix bulan ni..

Pendaftaran KEAHLIAN PERCUMA dengan belian 2 botol VIVIX.

+ Diskaun RM1XX
+ Bonus Cash Back RM36
+ FREE MEMBERSHIP'
+ FREE POSTAGE


Kak Iera 
CALL/WHATSAPPS 012-9153763

zzarirah@gmail.com
1. PENDARAHAN YANG BERULANG SEHINGGA MENYEBABKAN ANEMIA
Rata-ratanya inilah simptom utama yang berlaku kepada mereka yang bakal menghadapi menopause. Pendarahan ini bermula dengan kedatangan haid dan seterusnya darah akan keluar dengan banyak sehingga lebih daripada 7 hari.
Ini menyebabkan wanita yang mengalami simptom ini akan mendapat anemia dan ada yang mengalami tekanan darah rendah.
Suplimen : Vitalea
2.MUDAH MARAH, MENANGIS DAN SANGAT SENSITIF
Ini memang tidak dapat dinafikan lagi. Apabila menghampiri menopause, wanita yang mengalaminya akan mudah terganggu emosi. Selalunya wanita ini akan mudah sangat sensitif walhal untuk perkara yang kecil sahaja.
Suplimen : B Complex
3. SALURAN KENCING MUDAH MENDAPAT JANGKITAN KUMAN
Bagi wanita yang telah menopause, saluran kencing sangat mudah mendapat jangkitan.Ini berlaku disebabkan hormon estrogen dah semakin berkurang.
Suplimen : Alfalfa
4. OTEOPOROSIS DAN REPUT TULANG
Kepadatang tulang akan semakin berkurang dan ini menyebabkan tulang akan cepat patah. Hati-hati untuk mereka yang dah menopause, anda sangat memerlukan kalsium
Suplimen : Osteoporosis
5.KULIT MENJADI KERING DAN CEPAT BERKEDUT
Disebabkan paras hormon estrogen semakin berkurang, ini menyebabkan kulit menjadi cepat kering. Kulit yang kering akan menyebabkan ia berkedut.
Suplimen : Vitamin C,Gla Comple

Teringat Masa Aisyah keluar 2hb 12 tahun 2014 Kak Iera sempat tatap muka Aisyah sekejap je.Lepas tu nurse kata nak bawak aisyah mandi dan juga akan di tempatkan di bilik lain iaitu nursery khas untuk baby.

Huhu sedih...Masa tu KMC tengah renovation,so bilik mak dengan anak memang jauh.IbuKat level 3 Aisyah Kat level 2.

Memang Ayah je yang berkesempatan pergi tengok dia.Setiap kali ayah datang melawat ibu ,ibu akan tanya ..dah tengok ke anak kita bang? okke dia? menyusu dah ke? ( masa ni Kak Iera bekalkan susu EBM adik kandung iaitu angah )kebetulan angah memang tengah breasfeed anak dia, jadi mintalah sikit ihsan.hehehe

Bila Kak Iera dah mula boleh angkat kepala dan bangun cepat cepat ajak suami pergi nursery nak susukan anak (punyalah excited nak susukan masa tu) Tapi Aisyah tak nak menyusu sebab dia mengantuk sangat. Sudahnya kami pulang ke wad dengan hampa.

Bila pulang ke wad kak Iera cek setitik susu pun tak keluar! Adus..macamna ni? nanti macamna nak susukan anak bila dah masanya?tak buang masa lagi kak Iera terus PM adik

"Angah, macamna ni? susu setitik pun takde"

adik kata ,

"Rilex jangan la gelabah geloojoh, hihi"

'hang bawak pam dak? kalau bawak try pam angin dulu.Kalau tak bawak cuba tnya nurse.Hospital salu akan simpan pam susu."

So bermula langkah pertama dan seterusnya :

1) PROSES "MENGEPAM ANGIN"

Pam angin maksudnya , walau pun kita belom ade susu kita boleh stimulate atau rangsang penghasilan susu ibu dengan cara ini.Walaupun bayi jauh dari ibu pada masa ini kita lakukan proses penyususan pertama dengan bantuan mesin @ pam susu manual

2) DAPATKAN NASIHAT TUNJUK AJAR

Bila pertama kali mungkin terasa kekok dan tak tahu cara penggunaan kan? dapatkan nasihat dan tunjuk ajar nurse. Jangan malu nak bertanya ya.



3) DAPATKAN GROUP SUPPORT

Bila terjadi " tak de susu " selepas bersalin macam kak Iera jangan panik dan meroyan.ehhehe
Dapatkan nasihat dan juga pandangan daripada yang pakar.
Galakan dan nasihat yang membina sangat diperlukan buat masa ini


4) BETULKAN MIND SETTING
Yang paling penting pada Kak Iera , mind setting ibu ibu kena betulkan dari awal.Bayi pada masa ni tak perlukan susu yang mencurah curah pun untuk kenyang.



* saya boleh susukan anak saya
* susu saya cukup untuk anak saya

Alhamdulillah , saat bawak pulang Aisyah dalam kereta dan sampai di rumah kami berjaya menjayakan misi penyusuan ibu !

alhamdulillah sekali lagi Kak iera berjaya menjayakan misi menyusu secara eksklusif selama setahun lebih dengan bantuan set Menyusu shaklee 

Kepada semua ibu yang nak dapatkan nasihat mahupun nak berkongsi pengalaman sangat di alu alukan hubungi kak Iera :

Happy & Enjoy Breasfeeding!

Kak Iera 
CALL/WHATSAPPS 012-9153763

zzarirah@gmail.com


Designed by salwasaleh.com. Powered by Blogger.