9 December 2015

Vivix Bantu Pesakit Diabetes

Bagaimana VIVIX membantu pesakit diabetes?

■ Mengawal kepekatan gula dalam darah.Polifenol yang terdapat dalam anggur muscadine akan melambatkan pencernaan dan penyerapan karbohidrat dalam darah dan seterusnya mengelakkan pengumpulan gula yang tinggi yang menyebabkan kencing manis.

■ Mengelakan kerosakan mata dan menggalakan penyembuhan luka dengan segera.Polifenol Anthocyanins yang terkandung di dalam Vivix membantu dalam membaiki penglihatan dan menyembuhkan luka dengan segera.

■ Mencegah pembentukan protin AGE Protein AGE (advanced glycation end products) terhasil daripada protein dan gula berlebihan dalam badan. Ia boleh menyebabkan atherosclerotic, sel mati dan komplikasi penyakit kencing manis. Salah satu dari mekanisma anti-penuaan Vivix adalah dengan memperlahankan penbentukan protein AGE ini.

■ Memperlahankan atau mengurangkan Sindrom Resistansi Insulin ("metabolic syndrome") Vivix adalah antioksidan yang berkuasa untuk membantu melindungi dan membaiki sel yang rosak. Jadi, pengambilannya secara berterusan dapat memberi manfaat dalam mengurangkan Metabolic Syndrome yang mengarah kepada penyakit kardiovaskular dan kencing manis yang disebabkan oleh kerosakan gen.