16 May 2016

Tingkatkan Mood Berbisnes

TIPS TINGKATKAN MOOD BERBISNES

Orang yg seronok berbisnes, suka sharing2 ni bukanlah ada rahsia apa, mereka ada mood nak wat bisnes.

Orang yang blog berabuk, sharing pun tak buat, bukan diorang malas, cuma diorang takde mood.

Haaa... betol kan?

Tahu tak apa cara nak tingkatkan mood nakwat bisnes? Supaya blog kita pun sama berupdate, kat wall pun share 9-10 kali sehari, dan ramai pulak yang like?

Tak lain tak bukan ialah dengan MAKAN VITAMIN.

Ramai orang jual Shaklee tp tak makan Shaklee. makan Shaklee ni penting bukan sebab kita jual je.. tp supaya MOOD NAK BISNES TU DATANG!!!

Cuba check GE masing2, yg ada anak bisnes, check UV anak bisnes, kalau dah berbulan2 UV dia 0 je tapi katanya nak bisnes dgn serius, toksah coach dia buat apa2, suruh dia makan Shaklee everyday. Senang je kan?

Yups, kaitan vitamins dengan mood ni ada kajian saintifik okey.

Jom tengok apa jenis vitamin untuk naikkan mood bisnes:-

1. Kalsium

Hah, toksah duk kata sebab sakit tulang kejang2 je... Kalsium penting utk mengelakkan tekanan, depression, down... terutama masa PMS.

Sila makan OStematrix tu jgn tunggu sakit2 kaki baru nak makan.

Kalau ada adik beradik yg asik moody je, bg dia Ostematrix


2. Asid Folik

ASid Folik bukan penting utk nak pregnant & yang pregnant je... kurang asid folik menyebabkan kita mudah down & sambungan sel2 otak terganggu... nak belajar pun susah, baca pun tak paham, kena tegur sikit sentap, nak update pape pun takde idea....

Jangan tinggal B Complex tu ye..

3. Zat Besi

Kurang zat besi bukan je berisiko anemia, tapi juga penat entah buat apa, down dan takde mood. Haa jgn tak makan Vitalea.

4. Omega-3

Kita semua dah tahu kan omega 3 sangat baik untuk otak dan utk kurus... kalau rasa dah cukup bijak & dah cukup kurus pun jgn le tinggalkan Omega Guard.... ia sgt penting utk regulate mood kita. Jap OK jap tak OK, jap nak jap taknak... haaa amalkan Omega Guard ye tuan-tuan dan puan-puan.

5. Zinc

Kurang zinc menyebabkan tekanan jiwa. Tekanan jiwa tu bukan gila ya. Rasa rendah diri tak tentu pasal pun satu tekanan jiwa. Asyik rasa "Dia takpelah..." "Aku tak pandai..." ohh tekanan jiwa tu tau. Jadi jgn tinggal Zinc.

6. Vitamin C

Dah cantik pun amalkanlah vitamin C, sebab mengikut kajian, kekurangan vitamin C menyebabkan kita sedih entah apa-apa. Nak happy sokmo, jgn tinggal Vita-C.

7. Theanine

Ia adalah sejenis asid amino yg terdapat dalam Cinch Tea... tugasnya ialah utk menenangkan kita. .. Theanine dlm Cinch Tea ni membantu otak kita utk mencapai gelombang alpha.

Minum lah Cinch Tea ye.

8. Asid Amino

asid2 amino secara amnya meningkatkan level serotonin, yakni neurotransmitter dalam otak yg memainkan peranan dalam meningkat mood, mudah belajar...

Jadi ESP kena amalkan OK.I

So, supaya korang sentiasa ada mood utk berbisnes, jgn tinggal suplemen2 ni:

- VITALEA
- B COMPLEX
- VITA C
- OSTEMATRIX
- OMEGA GUARD
- ZINC
- ESP
- CINCH TEA

Haa... mana2 yang tak cukup tu cepat2 topup!

#tq and credit to Master Lyna Noh