16 August 2016

15 Soal Jawab Ostematrix Yang Perlu Kita Tahu





Salam semua...harini nak kongsikan antara soalan yang selalu customer tanya mengenai ostematrix ni
Jom....

1. Kalau kanak-kanak umur berapa tahun mula ambil Ostematrix?

Ostematrix dibuat untuk individu dewasa (18 ke atas). Kanak-kanak boleh ambil sumber kalsium daripada mealshake. 16 tahun dah boleh mula ambil ostematrix sebagai suplemen harian.

2. Adakah had maksimum untuk mengambil ostematrix?

Bergantung kepada keperluan individu. RDA sarankan 1000mg sehari (4 biji).
Jika ada masalah tulang/rapuh/slip disc/patah dan lain -lain kita boleh ambik lebih

3. Berapakah pengambilan yang sesuai atau had untuk wanita hamil mengambil ostematrix?

4 biji secara tetap setiap hari. Ambil lebih lebih bagus sebab ada banyak faktor badan tidak dapat menyerap khasiat sepenuhnya kalsium tu. Anda dinasihatkan juga untuk ambil ESP dalam masa yang sama

4. Jika warga emas makan ostematrix, dada sakit, apa tandanya?
Kena tahu keadaan kesihatan dia. Ada ambil ubat hospital atau dah ada penyakit?

5. Bila Masa terbaik untuk makan ostematrix?
2 biji pagi. 2 biji malam

6. Untuk kes accident yang patah-patah tulang,sejauh mana ostematrix blh membantu?

kalsium akan masuk ke dalam tulang dan mineral lain akan bantu tambah ketumpatan tulang. Sama macam keadaan biasa juga*

7.Ada kaitan ke makan Ostematrix untuk bantu lancarkan edaran darah dan bantu dlm hubungan suami isteri?Ada suami yang ambil dan dapat kesan 'mengeras' di bahagian sulitnya?

 Ya. Kalsium dapat membantu utk kuatkan otot.*

8. Bolehkah kita up kan dos pengambilan oste jika sakit gigi ketika hamil?

Ya. Boleh up kan dos. Ambil Vita C juga dalam masa yang sama.

9.Bagaimana Ostematrix ni bantu tidur yang lena dan mudahkan pelawasan ssehingg orang yang sembelit pun disarankan ambil Ostematrix?

Kalsium diperlukan oleh otot manusia dlm setiap pergerakan. Jika orang tu stress, ostematrix bantu utk relief contraction of muscle. Dia tidur lebih lena.

Otot di bahagian usus yang sebenarnya mengawal pergerakan najis. Najis tu tak berubah. Tapi otot tu yg lebih mudah dikawal. Maka, senang membuang.Banyakkan juga ambil makanan kaya serat dalam masa yang sama.

10. Ada tak kesan sampingan jika ostematrix diambil secara berlebihan?

Dah ramai pengguna Shaklee yg ambil lebih drp 4 biji/hari. Dah berpuluh tahun ambil. Mereka buat test, tiada masalah batu karang dan sebagainya
Shaklee ada landmark study utk pengguna yang dah lebih 20 tahun. Tiada masalah dan isu kesihatan yang timbul disini

11. Bagaimana ostematrix membantu dalam mengurangkan masalah gastrik?

*gastrik ni sebab acidity perut tinggi. Kalsium ni alkali. Ia akan meneutralkan perut. Ia juga legakan otot2 perut. Kalau gastrik anda disarankan untuk ambil Ostematrix dan juga ESP

12. Doktor maklumkan kepada customer saya, ostematrix shaklee akibatkan batu karang, adakah sebarang kajian dari shaklee tentang ini?

Mungkin doc maksudkan kalsium di pasaran secara keseluruhan. Rujuk gambar clinikal study/carta. Kalsium diserap oleh darah dan digunakan oleh badan. Kalau tak digunakan oleh badan, barulah ada masalah sperti jadi batu karang etc. Dalam kalsium Shaklee ada mineral lain yg bantu kalsium diserap sepenuhnya.

13. Apakah vitamin yg TIDAK BOLEH diambil bersama-sama ostematrix?

Semua vitamin boleh ambil bersama ostematrix .Makanan lain pun sama.Tapi cuba elakkan ambil kafein serentak dgn kalsium.

14. Jika hamil kembar, adakah ibu perlu upkan dos ostematrix? Jika ya, berapa?

Ya. Boleh upkan dos. Maybe 6 biji sehari

15. Berapa biji Ostematrix perlu diambil bg ibu yang menyusukan anak dan hamil pada waktu yg sama?terutama jika tak ambil sumber kalsium yg lain.

Jawapan boleh Rujuk no 3


Sekian untuk harini..yang nak rebut peluang promosi ostematrix Bulan Ogos ni jangan tunggu -tunggu ye

Hubungi :
Ierazul.com
012-9153763