2 December 2016

Set Detox Penyelamat Darah Haid Berpanjangan


Cerita ini dikongsikan oleh rakan Shaklee dari group Ireach iaitu Khadeejah Hasmad.Alhamdulilah selepas amalkan set detox dan juga pemakanan eat clean darah istihadah mulai kering.tak perlu lagi memikirkan masalah darah yag dijangka akan berlarutan sehingga 3 bulan mengikut pakar sakit puan.
..............................................................................................................................................

Tak pernah seumur hidup saya darah haid berlarutan lebih dari 15 hari.

Tiba-tiba bulan lepas darah saya tak mahu berhenti. Bahkan pada hari ke - 18, darah yang sepatutnya kering menjadi banyak semula.Saya mula risau, ada fibroid ke? Atau cyst ke?Atau, penyakit yang ramai wanita takut. Tak berani nak sebut

Lantas saya jumpa pakar sakit puan.

Alhamdulillah doktor check semua ok. Cuma mungkin ada masalah hormon, jadi darah tiba-tiba keluar berlarutan.Doktor bagi ubat untuk hentikan darah. Doktor bagitau keadaan saya ini mungkin ambil masa lebih 3 bulan untuk pulih kembali.Stress rasa.

Saya sangat tak selesa bila setiap kali mahu solat, saya perlu bersihkan darah dan tukar pad.
Takkan kena hadap selama lebih 3 bulan?Saya Google nama ubat tersebut untuk baca side effect ubat.

Long story cut short, saya decide untuk detoks dengan Set Detoks Shaklee terlebih dahulu, ubat hold kejap.Saya tahu pemakanan saya setakat ini dah tak berapa clean, dan kebanyakan penyakit adalah sebab toksin banyak sangat dalam badan.

Kalau seminggu tiada perubahan, baru saya akan cuba ubat doktor.Saya mulakan dengan ESP yang dibancuh bersama Nutriferon dan Performance Drink, makan sekali GLA, DTX, Peppermint Ginger, Alfalfa.Kemudian saya tambah Vitamin C dan Omega Guard.

Saya juga elak makanan bergula, roti putih dan kafein.

Mula-mula bantai je, tapi bila ambil benda-benda tu, nampak darah banyak balik. So saya pause.

Alhamdulillah hari pertama saya makan, darah berkurangan sehingga dah tidak perlu pakai pad.

Hari-hari seterusnya darah semakin sedikit dan akhirnya hanya discharge jernih yang keluar.
Terkini, selepas seminggu konsisten Set Detoks versi saya ini, saya hampir bersih dari darah.

Keputihan petanda darah kering, telah mula muncul.
Syukur alhamdulillah. Syukur.
Tak perlu dah hadap darah tak berhenti 3 bulan.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

bagi yang hadapi masalah darah haid berpanjangan macam Deejah ni apa kata kita mulakan dengan makan secara 'eat clean' dulu.Bersihkan dalaman dari toksin yang berpunca dari makanan ok?



Iera Zul

012-9153763