8 December 2016

Review Gajetku Sony Experia

Zaman sekarang ni hampir semua orang la handphone kan.tak kira orang dewasa,orang besar.budak kecik pon dah pandai guna phone. Ye dak?
Macam kak iera sendiri memang guna handphone sepanjang masa untuk berbisnes.Jarang on PC.kalo on masa depa bangun alamat kena buat kerja "Didi and friends" la..hehe
Sekarang guna sony experia.Alhamdulillah membantu la nak buat promosi,poster dan sebagainya.maka kita install la apps yang boleh digunakan di android ni..macam snapseed guna edit gambar,buffer schedule post, whatapps dan telegram tu biasalah kan nak contact customer
Tapi la kan..sedikit review untuk sony yang akak pakai ni susunan apps dia tak user friendly la.huhu.Bukan apa..setiap kali boleh je telepon ni ke tangan anak die mesti akan tekan button uninstall ni.kenapa lah diorang ni design letak sini.setakat ni akak dan suami dah godek godek tak boleh pulak nk sorok bende ni kat mana.ke ade sapa tau?? Meh cite kat akak sikit macamne nak buat.






Dari segi ketahanan bateri so far ok la.alhmdulillah puas hati.tapi kna standby jugakla power bank sebab tengahari ke petang dah low kan.huhu.kan best kalo hnphone ni brg yg takpayah pkai bateri.macam brg lain la..macam pen ke..macam handbag ke..hahha.kan akak dah merepek tak logik

Apa pun phone korang..walau mahal atau murah.gunakan dan manfaatkan sebaiknya.
Jangan asik scroll fb nengok status orang saje saje je.hehe
Shaklee Consultant & Business Leader
🌿Iera Zul .012-9153763