18 July 2017

PENGALAMAN GASTRIK KETIKA HAMIL

Ingat lagi masa mengandungkan Ainul masa kandungan 7 bulan kak Iera kena gastrik waktu bulan puasa puasa.Rasa pedih tu ..subhanallah sampai ke ulu hati tau..Masa ni lah ESP terus jadi peneman setia sehinggalah habis berpuasa.

Masa bersahur dengan ESP memang berbeza. alhamdulillah takdelah krok krek berbunyi walupun baru jam 10 pagi.alhamdulillah mantain bertenaga sampai petang..The best part bila ambil ESP waktu berpuasa kita jadi lebih bertenaga untuk buat semua aktiviti seharian tanpa rasa lesu dan letih.

Untuk menu waktu sahur kak Iera selalunya akan makan nasi sikit, kemudian baru minum ESp campur dengan mealshake sikit.Macam kak iera memang suka rasa vanila tu yang letak mealshake sekali.
Banyak resepi kita boleh pelbagaikan terutama kalau masa bersahur boleh blend dengan pisang ,kurma atau oat.Lebih ringkas, dan kenyang!

Bukannya apa, kadang kadang tekak orang berbadan dua ni tak dapat terima nasi ada masanya especially yang tengah alami alahan teruk..So jangan risau,shake or blend je ESP dengan buah or minuman lain yang kita suka

Esp memang Menu ringkas bagi ibu hamil untuk kekal terus cergas dan bertenaga masa bulan puasa!

kepada ibu ibu or sesiapa sahaja yang mengalami gastrik or pedih ulu hati ni kak Iera sarankan sangat untuk consume ESP .Memang membantu dan berbaloi tau berdasarkan pengalaman sendiri dan juga kawan kawan yang lain.






Jangan lupa hubungi Kak Iera untuk tempahan ESP ok?


KAK IERA
CALL/SMS/WHATSAPPS 012-953763
zzarirah@gmail.com