20 July 2017

TIPS MACAM MANA NAK TUKAR SKINCARE



Nak tukar skincare pun ada cara dia tau. Bukan main guna atau tukar je. Takut-takut kesan gabungan produk lama di wajah korang dengan produk baru boleh menjadi racun pulak.Ok, ini dia cara penukaran skincare yang betul dan selamat.

1. Stop guna previous skincare dalam 7-14 hari. Boleh apply pelembap secara halus untuk elak kulit kering. Doktor suggest hanya basuh air suam selalu pada muka @ guna hampas tea yang dah guna buat air tu

2. Membiarkan wajah neutral selama 7 hari sekurangya, iaitu membiarkan wajah anda bebas dari sebarang produk. Penerimaan kulit kita berbeza-beza, takut juga kulit kita terkejut dgn kedatangan produk baru.

3. Bila dah guna skincare baru, berlaku sesetengah jenis kulit dimana akan timbul jerawat, rashes, dry skin, oily (disebabkan effect mercury skincare lama/ effect stop guna).

4. Jika produk anda biasa sahaja, tiada merkuri dan wajah korang ok. 1-2 hari sudah ckup untuk neutralkan wajah anda then, boleh terus tukar skincare.


Kalau perlukan sebarang nasihat mengenai skincare Shaklee iaitu Nutriwhite Jangan lupa dan segan nak hubungi kak Iera :






KAK IERA
CALL/SMS/WHATSAPPS 012-953763
zzarirah@gmail.com