19 August 2017

LEGAKAN BENGKAK TONSIL ANAK-ANAK


Sakit anak tekak ataupun bengkak tonsil boleh terjadi pada sesiapa saja. Tak kira umur samada kanak-kanak ataupun yang dewasa.

Jom kAK iERA kongsikan disini cara yang mudah, senang dan murah untuk hilangkan bengkak tonsil.

3 cara mudah untuk hilang bengkak tonsil:

1. Makan aiskrim vanilla

Cara ini paling mudah dan senang. Tambahan mudah untuk pujuk anak-anak yang memang susah nak makan ubat kan.
Beli aiskrim perisa vanilla (kalau boleh yang dalam bekas, bukan yang stick). Elak ambil aiskrim yang perisa chocolate ataupun strawberi ke.

2. Berkumur dengan air garam

Ini bertujuan untuk matikan kuman-kuman yang ada di sekitar tonsil. Garam dibancuh dengan air suam dan kemudian dikumur kan.

3. Rawat dengan vitamin untuk bengkak tonsil (kuatkan sistem imunisasi)

Untuk mereka yang berulang kali tonsil membengkak, ini menunjukkan jangkitan kuman menyebabkan sistem pertahanan badan lemah. Cadangan terbaik untuk rawat bengkak tonsil dan hilangkannya boleh ambil Garlic, Nutriferon, Vitamin C, GLA dan Omega Guard.

Garlic adalah antibiotik semulajadi yang sangat bagus. Bertindak untuk menghalang jangkitan bintik-bintik putih ataupun kuman.

Nutriferon sangat bagus untuk mengukuhkan sistem imunisasi badan kita dalam masa 3 hari. Juga membantu mengurangkan kelesuan badan.

Vitamin C membantu untuk menyokong sistem imunisasi badan. Iaitu mengurangkan demam, selesema dan batuk. Juga membantu sel darah putih menghalang bakteria yang wujud dalam badan.

Bagi ibu ibu yang ada anak bengkak tonsil :
1) Boleh berikan Nutriferon.
2) Lebihkan air masak
3) Berikan Vitalea kids
4) Mealshake

Kak Iera 
CALL/WHATSAPPS 012-9153763

zzarirah@gmail.com