21 August 2017

KALAU BUKAN SHAKLEE,NAK BUAT BISNES APA?








Ha...jom berangan,kalo bukan Shaklee agak agak korang kak Iera ni terjebak dalam BISNES apa?

Kak Iera suka katering! Teringin betul nak belajar masak nasi tomato,nasi briyani dalam kuantiti yang banyak.Sure best!best tau part memasak ni bila orang enjoy je dengan masakan kita.Kak Iera tak de la pandai masakk sangat pun, tapi orang kata NAK SERIBU DAYA kan..

Rasanya MINAT ada kita boleh je pergi BELAJAR dan PAKAR dalam bidang tersebut..hehe
Tapi so far..rasanya yang palinG sesuai memang Shaklee la.Sebab kalau nak buka katering sekarang perlukan modal yang besar.Nak beli perkakas memasak, dapur,periuk belanga.Itu belom masuk pinggan mangkuk segala hiasan di atas meja especially masakan untuk pengantin kalau di kenduri kahwin.

Kalau nak Ber Shaklee kak Iera hanya perlukan modal serendah rm79.50 sahaja tau. Tak wajib buat or beli stok banyak banyak sampai tak terjual. kalau nak beli barang pun boleh buat online je.

Apapun,memang minat bidang katering ni. Ada rezki ada kelapangan waktu mesti gi belajar..hehehe

Korang plak macamna?Apa plan bisnes ? meh la share.So far, kalau ade yang nak mulakan Shaklee sebagai karier tambahan atau sepenuh masa, jom la kak Iera sangat alu -alukan .

#GEMPAKSS
#gempakbintang
#awesomelegacy