13 August 2017

PETUA HILANGKAN SUNRNBURN DENGAN CEPAT SUPAYA SENTIASA GOJES



Dari zaman sekolah ini lah masalah yang di hadapi kak Iera especially time sukantara,Hari sukan Dan merentas desa sekolah.

muka mesti macam udang terbakorr sudah😂

Masa dulu Tak reti nak buat apa .So bila SUNRNBURN memendam Rasa saja lah.Masa dulu mana ada sumber nak google macam sekarang.ehehehe

Sedikit tips untuk yang selalu hadapi sunburn nak cepat hilangkan kesan

1) Pakai losyen yang mengandungi bahan lidah buaya(aloe vera) .Memang dapat membantu menghilangkan rasa perit di kulit dan juga membantu penghasilan sel kulit yang baru

2)Guna timun atau kentang.Potong nipis nipis dan lekatkan pada wajah..ini dapat elakkan rasa perit dan juga gatal gatal pada wajah

3)Buat masker ESP vitamin C dan juga vitamin E. Macam Kak Iera dah ade semua bahan ni so lebih senang.Campur sesudu susu ESP, ambil sebiji vitamin C dan juga Vitamin E .Campur je semua bahan tepek kat muka bagi semalaman
Ulang setiap hari

insyallah kesan berbelak muka cepat hilang!!

Paling senang ELAKKAN SURNBURN ialah sapu krim uv whitening protection Sahklee sebelum keluar ke mana-mana

#gempakbintang