6 November 2017

masalah kulit muka berjerawat akibat Mencuba Pelbagai Jenis produk penjagaan muka

Tak selesa kan bila muka kita ada masalah kulit ? Terutamanya bila dipenuhi jerawat kan?Kak Iera bila ade seketul jerawat pun dah rasa rimas.Nak picit-picit.hihi.Apa tah lagi kalau ade jerawat yang banyak.Fuh..memang mencabar jiwa raga!

Harini nak kongsikan cerita seorang sahabat dalam geng Bintang (geng Shaklee) yang mengalami masalah kulit muka berjerawat akibat Mencuba Pelbagai Jenis produk penjagaan muka

"Nak citer ni.. Dulu masa sekolah, masa belajar dekat universiti, muka Biey memang LICIN betul.. Jerawat tu sekali sekala ada la tumbuh. Tapi biasa la tu sebab hormon kan..🤗
Masa ni Biey tak pakai apa-apa produk skincare pun. Kulit tu memang agak gelap berbanding dulu tapi memang SIHAT.

Lepas habis belajar, dah mula kerja, dah ada duit sendiri mulalah start nak bergaya, nak cantik, nak ada kulit yang putih, flawless gitu..

So, bermulalah episod try and error pelbagai jenis produk. Skincare apa yang Biey tak pernah try. Just name it. Daripada yang mahal sampailah yang murah.

Tukar-tukar produk sesuka hati tanpa fikir pun kesan dan akibatnya di kemudian hari.

After one by one Biey tukar produk, at last Biey ambik satu produk iaitu toner yang boleh menggelupaskan kulit muka. Tu pun semata-mata sebab nak bagi hilangkan parut jerawat.

At some point, lepas stop produk tersebut muka Biey terus break out..😭Jerawat batu mula tumbuh bak cendawan selapas hujan. Terus confident level merudum.

Sampai la Biey jumpa satu produk skincare organik untuk rawat luaran dan juga dengan mengamalkan SET CANTIK SHAKLEE yang terdiri daripada ESP, Vitamin C dan Vitamin E untuk rawat dalaman. Kulit Biey semakin menunjukkan kesan positif.

Kini kulit Biey rasa makin SIHAT..
Jerawat makin kurang tumbuh..
Parut jerawat makin PUDAR..
Warna kulit makin sekata..

Alhamdulillah. Memang la kesannya sedikit lambat tapi memang berbaloi!

Satu je Biey nak pesan, pilihlah produk yang betul-betul selamat, berkesan dan mempunyai kesan baik untuk jangka panjang. Jangan sekadar nak cantik secara cepat, kita mengabaikan kesannya di kemudian hari.



Bagi yang mengalami masalah seperti Biey, Kak Iera syorkan korang cuba rawat dari dalam dulu dengan ambil suplimen yang bersesuaian.

Dapatkan konsultasi dari kak Iera : 


Kak Iera 
CALL/WHATSAPPS 012-9153763

zzarirah@gmail.com