6 January 2018

Trip ke China tahun 2005



Whoha...kalau teringat balik masa zaman ni memang rezeki betul.Kami terpilih untuk join student visit Uitm Machang ke Beijing China 
.
Rout nak ke sana bukan senang sebab kak Iera nak join program ni kena lalui program interview,isi borang, cari fund sendiri.ingat lagi kami masa tu buat car wash program,buat tayangan perdana,konsert nasyid siap menjemput kumpulan hijaz dan Unic lagi masa tu.hehehe
.
Mana la geng Beijing ni Nurul Izzah Joelati, Harna Rodzi Anees Aisyah ..rindu korang!
.
Travel masa student memang mencabar dari segi kewangan la masa tu.Nak mencari kewangan untuk tiket flight kami.
.
Yang best kat sana tempat tempat sejarah macam forbidden garden ,
Tianmen Square memang dijaga dengan baik tambah lagi la Great Wall of China.Sangat menjaga tempat tempat sejarah di negara mereka
.
Masa kami pergi masa tu cuaca biasa je.Macam kat Malaysia tetapi angin sejuk la
.
Satu perkongsian masa kami di Great Wall China kagum sangat lihat tembok besar ni.. syukur dah sampai di salah satu tempat keajaiban Kat dunia ni.Cuma masa tu kak Iera sakit gigi sangat2.Semua kawan dah naik atas sampai menara ketiga .Tinggalla akak dengan pensyarah pensyarah kat bawah.hihi.Besar betul nikmat kesihatan masa tu.Kenapalah tak knal Ostematrix masa tu kalau tak boleh tahan sikit sakit.hihi
.
Dari kebersihan tandas pada masa kak Iera pergi tu di tempat awam masih banyak boleh ditingkatkan..sama jugak dengan Malaysia sekarang..
.
Oh ya...masa ni encik Isham Mohamed pergi jugak.Tapi masa tu kami kawan lagi.hahha

Pasni boleh Kita plan travel jauh bawak anak anak pulak.Seronok tengok Irfan ,Aisyah dan Ainul excited setiap kali kami cakap nak pergi jalan dan tidur hotel.

Jom korang kita Travel lagi.Seronok.Banyak yang boleh belajar dan timba pengalaman

#tsunamishaklee #tsunamishaklee2018 #hi5geng#IeraZulTravel